Houtworm

HOUTWORMEN | BOKTOR | BONTE-KNAAGKEVER | SPINTHOUTKEVER

Heeft u te maken met houtworm en of boktor ? Dan zit je goed bij ons want door onze jarenlange ervaring in de renovatiesector kunnen we een dakconstructie of andere objecten grondig inspecteren op schade en of stabiliteit.

Om de juiste bestrijdingsmiddelen te bepalen moeten we weten om welk hout het gaat. Elke houtaantasting vraagt om een unieke bestrijdingsmethode. Want een professionele houtwormbestrijding kan op 2 manieren gebeuren, afhankelijk van het type hout, en welk houtinsect er schade aanricht.

houtworm
De houtworm (larve van de boktor)

Een oppervlakte-behandeling

De oppervlaktebehandeling is geschikt voor zachte houtsoorten en meubels. En bij het bestrijden van spinthoutkevers, het doodskloppertje of de gewone huisboktor. De larven van deze kevers richten enkel schade aan in de zachtere delen van het hout.

De diepte-behandeling

Een dieptebehandeling wordt gebruikt bij de behandeling van draagbalken in een dakgebinte of vloerdelen van een woning of gebouw. En bij een bestrijding van de bonte-knaagkever want de larve van deze kever boort tot in de kern van het hout en kan grote schade aanrichten aan dakgebinte’s op een vrij korte tijd ! Indien u vermoed dat deze larven actief zijn in uw woning wacht u best niet te lang om professionele hulp in te roepen.

boktorkever
Boktorkever

Heeft u uitvlieg-gaatjes of memel gezien in uw meubels en of dakconstructie ?
Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om de houtworm, boktor en bonte-knaagkevers te bestrijden, met garantie ! Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken.