Spring naar de inhoud
Home » Huiszwam Verwijderen

Huiszwam Verwijderen

ZWAMMENPLAAG | HUISZWAM | HOUTZWAM | KELDERZWAM

Voor we kunnen overgaan tot de huiszwam verwijderen moet de bron van het probleem uitgeschakeld worden. Wij gaan de aantasting in kaart brengen, de schade analyseren en een actieplan opmaken om deze huiszwam definitief te verwijderen. Heeft u houtzwam of schimmels in uw woning ? Dan is het heel belangrijk om snel in te grijpen, de aanwezigheid van deze zwammen of schimmels is meestal het gevolg van een dieper liggende oorzaak. Een zwammen-plaag ontwikkeld zich razendsnel in een vochtige en warme omgeving. Slechts 20% vochtigheid is al voldoende om de zwammen te laten groeien. Zorg dus voor voldoende ventilatie !

Houtzwam, kelderzwam
De Houtzwam

DE HUISZWAM VERWIJDEREN

Deze veroorzaakt droogrot, het hout word zacht en verliest zijn draagkracht met alle gevolgen van dien. De sporen komen al tot ontwikkeling op hout dat maar 20% vocht bevat. De houtzwam is agressiever dan de kelderzwam omdat de omstandigheden minder vochtig hoeven te zijn. De houtzwam plaatselijk verwijderen heeft zeker geen zin want via de strengels worden heel snel nieuwe zwammen gemaakt.

DE KELDERZWAM BESTRIJDEN

Deze veroorzaken nat-rot en groeien zowel op hout als op de muren. De kelderzwam onttrekt vocht via hun strengen en verpulveren op die manier de cellulose van het hout of het gesteente. Daarom is het niet voldoende om enkel het vruchtlichaam van de kelderzwam te verwijderen. Kelderzwammen gaan altijd gepaard met een vochtprobleem en dit dient ook aangepakt te worden om definitief van de zwammen af te zijn.

ZWAMBESTRIJDING EN VERWIJDEREN MET GARANTIE !

Bij het verwijderen van huiszwam of schimmels is het niet uitgesloten dat we een deel van de muur of balk gaan moeten uitbreken, net zoals bij een houtworm bestrijding. Gelukkig kan u rekenen op de ervaring van Rattaplan in renovatie en dakwerken om alles terug te restaureren naar de oorspronkelijke staat. Rattaplan Pest Control biedt duurzame oplossingen om huiszwam, houtzwam en kelderzwam te verwijderen en vochtproblemen vaarwel te zeggen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. En we kunnen na akkoord eventueel direct de houtaantasters uit uw woning verwijderen.

Bel Nu