Spring naar de inhoud
Home » Luchtbuksen

Luchtbuksen

GIFVRIJ BESTRIJDEN | PREVENTIE | LUCHTBUKS | BIO & LANDBOUW

Gifvrije bestrijding door middel van luchtbuks voor een uit de hand gelopen rattenplaag en ander ongedierte. Als gif gebruiken geen optie is of in sommige gevallen niet meer werkt door resistentie en/of immuniteit.

VERBOD OP RATTENVERGIF

Het gebruik van gif in de buitenruimte is al verboden, en met ingang van 2023 mag er helemaal geen rattenvergif meer worden gebruikt en verkocht. Boeren en professionele ongediertebestrijders zijn daar niet blij mee, want dan zijn dan aangewezen op klemmen en preventie wat het onmogelijk maakt een dergelijke rattenplaag volledig uit te roeien. Daarom moet bestrijding van ratten met luchtbuks bespreekbaar worden gemaakt vooral de wet en regelgeving moet er komen. en is een algemeen gebrek aan goede informatie wat lijd tot grote frustratie bij professionele bestrijdings-firma’s.

RATTENPLAAG BESTRIJDEN

Aanvankelijk heb je niet door wanneer er zich ratten bij jou op het erf beginnen manifesteren. Het gaat meestal om jong volwassen dieren die ergens anders uit het nest verstoten zijn door voedseltekort of overpopulatie. Ze zijn bijgevolg nog echt schuw en zullen zich zelden laten zien. Naarmate zij zich meer thuisvoelen zal je de dikkere volwassen exemplaren beginnen zien bij val-avond. Dan is het kwaad reeds geschied want de volgende generatie is begonnen. Daarom is het belangrijk om tijdig te starten met de bestrijding met luchtbuks.

luchtbuksen, luchtbuks
Luchtbuksen

Luchtbuksen is in het Verenigd Koninkrijk en bij onze noorder-buren al goed ingeburgerd omwille van het direct resultaat en uit respect voor dier en natuur. Rattaplan Pest Control gaat bij verschillende Bio en landbouwbedrijven maandelijks langs om de overlast gifvrij onder controle te houden.

TIPS & ADVIES

Met de R in de maand betekent niet alleen het mosselseizoen, maar ook het rattenseizoen ! De dagen worden korter en het word kouder. De oogsten worden binnengehaald en dan komen ze massaal uit de grachten om te restjes op te eten. Als deze allemaal op zijn gaan ze op zoek naar eten op boerderijen en bij de mensen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij meestal direct de ratten met luchtbuks bestrijden.

Bel Nu