Spring naar de inhoud
Home » Mieren Bestrijden

Mieren Bestrijden

MIERENPLAAG – BOSMIEREN – FARAO-MIEREN

Een mierenplaag in huis ontstaat wanneer er mierennesten onder of vlakbij de gevelrand van de woning zitten. Mieren bestrijden in huis of in de tuin is een hele klus want ze zijn altijd op zoek naar voedsel en warmte om hun nest uit te dijen. Mieren produceren tot 500.000 eitjes per jaar en een kolonie telt oneindig veel mieren. Met duizenden collega’s graven ze tunnels en gangen onder het terras, vloeren en opritten waardoor we hier en daar verzakkingen waarnemen.

Mieren in huis zijn bovendien erg onhygiënisch net als muizen, want waar hebben ze al niet gelopen met hun pootjes. Op die manier besmetten ze ons voedsel met bacteriën en ziektekiemen met alle gevolgen van dien.

Langs openingen in de spouwmuur en kabel-doorvoerleidingen vinden ze hun weg naar binnen om via de plinten en vensterbanken naar boven te komen. In de keuken vinden mieren relatief eenvoudig voedsel en ze zullen dan ook proberen om daar een nest te bouwen en de mierenplaag is een feit.

mieren, mieren in huis bestrijden
Mieren communiceren met feromonen

WAT ZIJN VLIEGENDE MIEREN EIGENLIJK ?

Vliegende mieren zijn de vruchtbare jonge koninginnen en mannetjes van een kolonie. Aan het einde van een warme dag in de zomer vliegen ze massaal uit om te paren wat voor overlast zorgt en een mierenplaag op zichzelf vormt. Dit word de bruidsvlucht genoemd, de mieren paren met soortgenoten uit andere kolonies om incest te voorkomen. Na de bevruchting werpt de koningin haar vleugels af om een eigen plekje te zoeken en haar eigen kolonie op te richten.

Bosmieren blijven in de spouwmuur wonen en nestelen zich al in het najaar in huis. In het voorjaar maken de mannetjes hun bruidsvlucht en schrikken vele mensen van die vliegende mieren.

Farao-mieren nestelen zich op warme plekken zoals vloerverwarming, achter ovens en radiatoren. Deze plaatsen zijn moeilijk te bereiken wat hen dus echte lastpakken maakt. Verder hebben we nog de gewone huismier en tuinmieren die relatief makkelijk te bestrijden zijn.

Vragen ? Contacteer ons en wij zijn binnen 24 uur ter plaatse

Rattaplan Pest Control biedt duurzame oplossingen om mieren te bestrijden en ander ongedierte in huis te weren. We hebben vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen en kunnen altijd een lokale bestrijder sturen in uw regio. Heeft u last van vliegen of bedwantsen ? Of heeft u een project aangaande ontruimen van woningen, extreme schoonmaak en zelfs schoonmaak na een onverwacht overlijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct de mieren in huis bestrijden.

Bel Nu