Mieren

MIERENPLAAG | BOSMIEREN | FARAO-MIEREN | INSECTEN

Een mierenplaag in huis ontstaat wanneer er mierennesten onder of vlakbij de gevelrand van de woning zitten. Ze zijn altijd op zoek naar voedsel en warmte om hun nest uit te dijen. Mieren produceren tot 500.000 eitjes per jaar en een kolonie telt oneindig veel mieren. Met duizenden collega’s graven ze tunnels en gangen onder het terras, vloeren en opritten waardoor we er hier en daar verzakkingen waarnemen. Mieren in huis zijn bovendien erg onhygiënisch, want waar hebben ze al niet gelopen met hun pootjes?
Op die manier besmetten ze ons voedsel met bacteriën en ziektekiemen.

Langs openingen in de spouwmuur en kabel-doorvoerleidingen vinden ze hun weg naar binnen om via de plinten en vensterbanken naar boven te komen. In de keuken vinden mieren relatief eenvoudig voedsel en ze zullen dan ook proberen aldaar een nest te bouwen.

mieren
Mieren communiceren met feromonen

Bosmieren blijven in de spouwmuur wonen en nestelen zich al in het najaar. In het voorjaar maken de mannetjes hun bruidsvlucht en schrikken vele mensen van die vliegende mieren.

Farao-mieren nestelen zich op warme plekken zoals vloerverwarming, achter ovens en radiatoren. Deze plaatsen zijn moeilijk te bereiken wat hen dus echte lastpakken maakt. Verder hebben we nog de gewone huismier en tuinmieren die relatief makkelijk te bestrijden zijn.

Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om mieren en andere insecten te bestrijden en te weren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct bestrijden.

Call Now Button