Spring naar de inhoud
Home » Muizen Bestrijden

Muizen Bestrijden

Muizenplaag – Muizen Bestrijden

Muizen bestrijden, muizen in huis, op zolder in de spouwmuur en tussen het plafond. Het kan iedereen overkomen, eens ze genesteld zijn gaat het in crescendo. Ze hebben een draagtijd van 3 weken en zijn al na 8 weken geslachtsrijp om daarna om de 6 weken nieuwe jongen te baren. Muizen komen in huis aan het einde van de herfst om de warmte op te zoeken en uiteraard ook voedsel. In een bewoond huis vinden muizen alles wat ze willen en maken ze meestal nestjes tussen de isolatie op zolder. Indien u vermoed dat er muizen aanwezig zijn wacht u best niet te lang om er iets aan te doen. Is dit niks voor jou dan komen wij graag ter plaatse om de muizen in uw huis te bestrijden.

Muizen in huis Bestrijden – Preventie

Muizen bestrijden, muizen in huis kunnen heel wat schade aanrichten, ze tasten ons voedsel aan, verrichten knaagschade aan de leidingen tussen de spouwmuur, vals plafond en op de zolder. Het zijn ook dragers van verschillende ziektes zoals Hanta Virus en Salmonella en ze laten bovendien een onhygiënische indruk na. Rattaplan heeft vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen en kan altijd een lokale verdelger sturen in uw regio. We analyseren de oorzaak en beperken ons niet enkel tot het plaatsen van bestrijdingsmiddelen. Als u een paar preventieve maatregelen onderneemt kan u er zelf voor zorgen dat er geen muizen meer binnen kunnen. De bedoeling is dat we geen 2 de keer moeten langskomen om muizen in huis te bestrijden.

Muizen Bestrijden
Huismuis

Muizen op Zolder – Muizen in de Spouwmuur

Muizen bestrijden, een muizenplaag begint meestal buiten en in het najaar vinden ze hun weg naar binnen. De muizen zullen zich huisvesten in de spouwmuur, tussen het plafond en valse wanden om uiteindelijk op de zolder terecht te komen. De meest voorkomende variant is de huismuis die voor overlast zorgt. Als u opgedroogde uitwerpselen van muizen of ratten gaat reinigen moet u de nodige bescherming gebruiken. Ze kunnen hun ziektes overbrengen op mensen zoals het hanta virus. Hoe kunt u een hantavirus-infectie krijgen ? Bij besmette muizen en ratten zit het virus in de urine, ontlasting en het speeksel. Als dit opdroogt kan het virus in stof terecht komen. Het stof met het virus erin kan in de lucht komen bijvoorbeeld door vegen. Mensen kunnen dit stof inademen en besmet raken, wacht daarom niet te lang om de muizen op zolder en in huis te bestrijden.

DE HUISMUIS

-Muizen eten ongeveer 3 gram per dag en wegen zelf 30 gram.

-Ze eten alles maar het liefst peulvruchten, noten en plantaardige voeding.

-Hebben 6 tot 10 worpen per jaar met telkens 4 tot 8 jongen.

-Een muis ziet maar 10 % ten opzichte van de mens.

-Ze zoeken eten tot 10 meter verwijderd van hun nest.

Welke sporen kan je zien

-Buiksmeer, keutels, urine en knaagschade.

Waar kan je sporen van een muizenplaag vinden

-De zolder, meterkast, onder de keukenplint, de voorraad, achter tv, achter gordijnen, achter koelkast, in de kelder, onder de gootsteen, kleine donkere ruimtes, kruipruimte en tussen de wanden, muren en vals plafond.

TIPS & ADVIES OM MUIZEN BESTRIJDEN TE VOORKOMEN

-De toegangswegen sluiten en etenswaren goed afsluiten.

– Huisdieren hun eten met de avond wegnemen.

-De afvalbak of vuilniszak niet toegankelijk maken voor muizen en ratten.

-Poets met een sterk reinigend middel bij voorkeur op basis van eucalyptus.

Muizen tussen plafond Bestrijden – Muizenplaag

Muizen bestrijden, Rattaplan biedt duurzame oplossingen om muizen in huis, op zolder in de spouwmuur en tussen het plafond te bestrijden. We zijn gespecialiseerd in de bestrijding van alle ongedierte die voor overlast zorgen. Heeft u last van ratten een mierenplaag of insecten in huis, duiven of kauwen onder de zonnepanelen ? We plaatsen vogelpinnen of een vogelwering op maat voor elk gebouw of situatie. Of een project aangaande ontruimen van inboedels, schoonmaak na een overwacht overlijden of extreme schoonmaak ? Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct muizen bestrijden.

Bel Nu