Muizen

HUISMUIS | MUIZENPLAAG | MUIS | KNAAGSCHADE

Muizen in huis op kantoor of in de zaak. Het kan iedereen overkomen, eens ze genesteld zijn gaat het in crescendo. Ze hebben een draagtijd van 3 weken en zijn al na 8 weken geslachtsrijp om daarna om de 6 weken 6 tot 8 nieuwe jongen te baren.

Muizen in huis kunnen heel wat schade aanrichten. Ze tasten ons voedsel aan, verrichten knaagschade tussen valse wand en plafond. Het zijn ook dragers van verschillende ziektes zoals Hanta Virus, Salmonella  en laten bovendien een onhygiënische indruk na.

Hoe kunt u een hantavirus-infectie krijgen ?

Bij besmette muizen en ratten zit het virus in de urine, ontlasting en het speeksel. Als dit opdroogt kan het virus in stof terecht komen. Het stof met het virus erin kan in de lucht komen, bijvoorbeeld door vegen. Mensen kunnen dit stof inademen en besmet raken.

Huismuis
muizen

WIJ ANALYSEREN DE OORZAAK EN BEPERKEN ONS NIET ENKEL TOT HET PLAATSEN VAN BESTRIJDINGSMIDDELEN.

DE HUISMUIS

-Eet 3 gram per dag.

-Eet alles maar liefst peulvruchten, noten en plantaardige voeding.

-Hebben een gewicht van 30 gram.

-Hebben 6 tot 10 worpen per jaar.

-Ziet maar 10 % ten opzichte van de mens.

-Zoekt eten 10 meter verwijderd van hun nest.

Sporen

-Buiksmeer, keutels, urine en knaagschade.

Waar sporen

-De zolder, meterkast, onder de keukenplint, de voorraad, achter tv, achter gordijnen, achter koelkast, in de kelder, onder de gootsteen, kleine donkere ruimtes, kruipruimte en tussen de wanden, muren en vals plafond.

TIPS & ADVIES

-Toegangswegen sluiten.

-Etenswaren goed afsluiten.

– Huisdieren hun eten met de avond wegnemen.

-Afvalbak of vuilniszak niet toegankelijk maken voor muizen en ratten.

– Poets met een sterk reinigend middel bij voorkeur op basis van eucalyptus.

Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om muizen en ander ongedierte te bestrijden en te weren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct bestrijden.