Ratten in de Tuin – Ratten Bestrijden – Bruine Ratten – Zwarte Rat

Ratten bestrijden, een rattenplaag in huis, op zolder of ratten bij de kippen in de tuin kunnen heel snel uit de hand lopen, doe daarom beroep op een ratten verdelger. U kan dit perfect voorkomen en preventief te werk gaan om ratten weg te houden. Als u een paar puntjes in acht neemt zullen ze niet aangetrokken worden. Aangezien ze om de 6 weken een nieuw nest afleggen met telkens gemiddeld 4 tot 8 jongen is een rattenplaag snel een feit. De jongen zullen op zoek gaan naar een nieuwe plek en komen bij de mensen terecht die te veel eten geven aan de kippen of vogeltjes overmatig voederen. Als u ervoor zorgt dat het eten weg is wanneer de avond valt dan kan je perfect vermijden dat er ratten bij de kippen of op de zolder terecht komen. En dat we moeten langskomen om een ratten plaag te bestrijden.

Ratten bij Kippen – Ratten op Zolder Bestrijden – Preventie

Ratten bestrijden, Rattaplan heeft vestigingen in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen. We kunnen daardoor altijd heel snel een lokale ratten verdelger sturen in uw regio om een gepaste oplossing te bieden. De ratten die in Waregem leven hebben andere leef gewoontes dan deze die in Schilde huisvesten, om maar een voorbeeld te geven. De ratten die bij de kippen zitten zijn altijd bruine ratten en als we ratten op een zolder of tussen het plafond moeten bestrijden zijn dat meestal zwarte ratten. Bruine ratten leven graag in een vochtige omgeving, terwijl de zwarte rat graag hoog en droog zit. Ze leven in andere omstandigheden en vragen dus ook een andere manier van aanpak om de ratten te bestrijden.

bruine ratten, rattenplaag in de tuin
Bruine rat

Bruine Ratten

-Eten ongeveer 250 gr per dag.

-Bruine ratten kunnen tot 72 uur in water verblijven.

-Ze eten graan , zaden , slakken , larven , kikkers , vogels, eieren en vlees.

-Wegen tussen de 100 gr en 550 gr max.

-Kan 120 cm ver springen.

-Ze hebben 4 à 7 worpen per jaar en 1 worp bedraagt 4 à 8 jongen.

-Een draagtijd van 21 tot 23 dagen en ze zijn al geslachtsrijp na 10 à 12 weken.

-Zoeken voedsel tot 400 meter uit hun nest.

Welke sporen kan je zien

-Buiksmeer , keutels , urine en knaagsporen.

Waar kan je sporen van een bruine rattenplaag vinden

-Bij het vuilnis, in opslagplaatsen en schuurtjes, kelders, voorraadkasten, vals plafond, bij de kippen. Bruine ratten zitten graag op vochtige plaatsen met name kruipruimtes maar vooral in de grachten en sloten.

TIPS & ADVIES OM RATTEN BESTRIJDEN EN EEN RATTENPLAAG IN DE TUIN TE VOORKOMEN

-Toegangswegen afsluiten.

-Etenswaren goed afsluiten en huis of neerhof-dieren hun eten in de avond wegnemen.

-Afvalbak of vuilniszak niet toegankelijk maken voor de ratten en muizen.

-Regelmatig alles reinigen met een sterk reinigend middel, bij voorkeur op basis van eucalyptus.

Zwarte rat, ratten bestrijden, ratten op zolder verjagen
Zwarte rat

Zwarte Ratten

-Eten 200 gr per dag en wegen tussen de 130 en 280 gr.

-Is een zeer goede klimmer en springer.

-Zoeken voedsel max 400 m uit zijn nest.

-Ze eten plantaardig voedsel zoals granen , vruchten , maïs , cultuurgewassen.

-Gebruikt zijn staart als grijpstaart en ook voor het behouden van zijn evenwicht.

-Ze hebben een draagtijd van 3 weken met een nestje van 8 jongen.

-3 tot 6 worpen in 1 jaar en ze zijn al geslachtsrijp na 12 à 14 weken.

-Zwarte ratten hebben neofobie (angst voor nieuwe voorwerpen in hun omgeving).

-Ze leven in groepen van 20 à 60 ratten en zijn gedomineerd door 1 mannetje.

-Is in staat om ultrasone geluiden te maken.

Welke sporen kan je zien

-Buiksmeer , keutels , urine en knaagsporen .

Waar kan je sporen van zwarte ratten vinden

-Op de zolder, in opslagplaatsen, zwarte ratten zitten graag hoog en droog bij de isolatie in het dak, ook heel veel bovenin de stallen van boeren tussen het hooi, hooggelegen balkons en richels.

Ratten Zelf Bestrijden – Ratten Verjagen – Bestrijding Ratten

Ratten bestrijden, als men merkt dat er ratten zijn dan gaan we altijd eerst zelf aan de slag. Volledig mee eens want voor ik in deze branche zat deed ik net hetzelfde alleen was het resultaat altijd van korte duur. Het gif dat je in de handel kan kopen is gewoon niet sterk genoeg om een ratten plaag in de tuin en bij de kippen te bestrijden. Deze niet niet sterven worden alleen maar sterker door resistentie en ze geven deze ook door aan de jongen.

Ratten kunnen heel wat materiële schade aanrichten en problemen veroorzaken zoals knaagschade, kapotgebeten materiaal en geur overlast. Ze tasten ons voedsel aan en zijn net als muizen zoönosen. Dit zijn dragers van verschillende ziektes zoals hanta-virus en salmonella die ze op mensen kunnen overbrengen. Dit doen ze door te bijten of ons voedsel te bevuilen, of indirect via hond of kat. Wacht dus niet te lang om de ratten in de tuin of op zolder te bestrijden.

Ratten Bestrijden – Ratten Verdelger – Bestrijding Ongedierte

Ratten bestrijden, Rattaplan biedt duurzame oplossingen om ratten in de tuin en op zolder te verdelgen met een lokale bestrijder. Heeft u last van ander ongedierte zoals kakkerlakken of houtworm ? U kan ook beroep doen op ons diensten voor het ontruimen van woningen, opkuisen van extreem vervuilde situaties en zelfs schoonmaak na een onverwacht overlijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct een lokale verdelger sturen om de ratten te bestrijden in uw tuin of in huis.

Onze Aanpak,

Bij Rattaplan begrijpen we dat elke situatie uniek is en vereist een op maat gemaakte aanpak. Ons team is volledig getraind en beschikt over de nieuwste technieken en apparatuur om deze plaag effectief te bestrijden. Ons proces omvat:

1. Inspectie: Ons team voert een grondige inspectie uit om de omvang van de besmetting vast te stellen en mogelijke schuilplaatsen te identificeren.

2. Bestrijdingsplan: Op basis van de inspectieresultaten stellen we een gepersonaliseerd bestrijdingsplan op dat is afgestemd op jouw specifieke situatie.

3. Uitvoering: We passen veilige en milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden toe om ratten in alle ontwikkelingsstadia aan te pakken.

4. Preventieadvies: Om toekomstige besmettingen te voorkomen, geven we jou advies over preventieve maatregelen die je kunt nemen.

Vragen ? Contacteer ons en wij zijn binnen 24 uur ter plaatse

Bel Nu