Vliegen

HUISVLIEG | FRUITVLIEGJES | MOTMUGJES | VLEESVLIEG

Een vliegenplaag benadeeld het leefcomfort. Onder welbepaalde omstandigheden kunnen ze in grote aantallen voorkomen. Vliegen planten razendsnel voort en zorgen voor overlast en algemene voedselhygiëne. Ze leggen hun eitjes in uitwerpselen, vuilnis en rottend voedsel. Na 3 uur ontwikkelen er zich larven die zich dan voeden met bacteriën.

Er bestaan ruim 5000 verschillende soorten vliegen en muggen

De huisvlieg
De Huisvlieg

DE HUISVLIEG

De huisvlieg komt het meest bij ons op bezoek, ze gaan opzoek naar rottend eten of plantaardig afval om zich te voeden. Vliegen doorlopen 3 stadia nl het ei, de larve en het imago, de vliegen leven max 16 tot 24 dagen. Bij hoge temperaturen duurt de ontwikkeling slechts 8 dagen.

Sporen

-Bruine plekjes op allerhande apparatuur.

Waar activiteit

-Vuilnis , kadavers , uitwerpselen en alle rottend organisch materiaal.

TIPS & ADVIES

-Dek alle voedingswaren of etensrestjes zorgvuldig af.

-Verwijder uw afval regelmatig en sluit uw vuilnisbakken goed af.

-Het huis regelmatig schoonmaken met extra aandacht in de keuken.

-Geen afwas laten staan , spoel het vuil water steeds weg.

-Houd ramen en deuren gesloten of gebruik een vliegen raam.

-Stalling en dieren hokken regelmatig reinigen.

-Plaatsen van lavendel , vliegen hebben er een hekel aan.

KLUSTERVLIEGEN

Bij klustervliegen is de ontwikkeling iets anders. Het wijfje zet haar eieren af in de humuslaag van de aarde, na een week komt de larve uit en zoekt een regenworm op. De larve brengt namelijk het grootste deel van haar leven in het lichaam van de regenworm door, het larve-stadium duurt ongeveer drie weken. Het hierop volgende popstadium duurt twaalf dagen.

Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om vliegen en andere insecten te bestrijden en te weren. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen we direct bestrijden.

Call Now Button