Spring naar de inhoud
Home » Vlooien Bestrijden

Vlooien Bestrijden

VLOOIEN | VLOOIENPLAAG | KATTEN-VLO | KIPPEN-VLO | BESTRIJDING

Vlooien en bij gevolg een vlooienplaag is een erg vaak voorkomend probleem in huis en kunnen voor heel wat overlast zorgen. Om ze uit je huis te krijgen dien je zowel je huisdieren als de omgeving te behandelen.

Een vlooienplaag kan snel uit de hand lopen als het erg warm weer is, want vlooien leggen na 24 uur een 30 tal eitjes die na 10 dagen al in het larvenstadium zitten. Ze voeden zich met huidschilfers, haren en uitwerpselen van een volwassen vlo. De larve komt in het cocoon-stadium waar ze toch wel een jaar kunnen in kunnen overleven.

Vlo
Volwassen vlo

Belangrijk om weten bij een vlooienplaag is dat 95% van de plaag in de omgeving is ! 50% eitjes, 30% larven en 10% poppen. Dus slechts 5% zit op je huisdieren, dit zijn de volwassen bijtende insecten. Aangezien ze zo lang zonder voedsel kunnen is het van belang dat bij vlooien bestrijden de levenscyclus van de vlo volledig doorbroken wordt.

Sporen

-Beten maar vooral jeuk.

-Volwassen exemplaren die in het rond springen. (zwarte stipjes die springen)

-Bij de hond of kat, andere huisdieren.

Waar sporen

-Rode bultjes op je benen die enorm jeuken.

-De kat of hond die veel krabt.

-Op slaapplaatsen van de hond of kat.

-In kieren en spleten van parket, in de zetels en onder of op het tapijt.

TIPS & ADVIES OM EEN VLOOIENPLAAG TE VOORKOMEN

-Honden en katten voorzien van een pipetje of een vlooienband. ( preventief ).

-Stofzuiger voorzien van vlooienbandje.

Rattaplan Pest Control biedt duurzame oplossingen om vlooien en andere insecten zoals bedwantsen of een mierenplaag te bestrijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij direct vlooien bestrijden.

Bel Nu