Vogelwering

DUIVEN | OVERLAST | KAUWEN | VOGELWERING

Kauwen, meeuwen en duiven kunnen voor heel wat overlast en schade zorgen. Ze gaan op zoek naar een plaats voor hun nest te maken en speuren de omgeving af naar voedsel. Zo vindt je ze terug op daken, vensterbanken, dakgoten op of onder zonnepanelen tot in de schoorsteen. We plaatsen vogelwering op maat voor elk gebouw en situatie.

Vogelnetten – Spandraad – Avishock – Solar-Systems – Duivenpinnen, behoren tot te mogelijkheden indien gewenst komen we de duiven wegvangen alles is bespreekbaar. Om daken met zonnepanelen vogelvrij te maken gaan wij op het dak de panelen bekleden met een RVS borstel om de toegang te blokkeren en op de nok een reeks RVS vogelpinnen plaatsen om de rustplaatsen weg te nemen.

Duiven wegvangen
Duiven wegvangen

Vogelhouders (huisdierenliefhebbers en pluimveeproducenten) moeten er zich van bewust zijn dat bepaalde vogelziektes overdraagbaar zijn op mensen. We moeten er echter meteen bijzeggen dat ze erg schaars zijn en geen aanleiding kunnen zijn om de hobby de rug toe te keren. Voor de meesten onder ons vormen ze geen echte bedreiging, maar liefhebbers moeten er zich bewust van zijn en moeten indien nodig medische hulp inroepen.

Zoonoses verwijzen naar dierlijke infectie-zieken die op de mens overdraagbaar zijn. Deze kunnen op verschillende manieren bij de mens terecht komen: bacterieel, viraal, chlamydiaal, protozoaal en fungaal.

DUIVEN

-De duif broed 16 tot 20 dagen, de jongen worden blind geboren.

-Na 3 a 6 dagen gaan de ogen open, en na 11 dagen krijgen ze al veren.

-16 dagen na uitkomst stopt de moeder met voederen, dan eet het jong zelf.

-En na 25 dagen kan de jonge duif zelf vliegen.

-Hun uitwerpselen bevat een zuur die schade brengt aan beton en lak.

-Zorgt voor corrosie en is bovendien een gevaar voor opstijgende vliegtuigen.

Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om overlast van kauwen, duiven en andere vogels te voorkomen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken.

Call Now Button