Spring naar de inhoud
Home » Wespen

Wespen

WESPENNEST | WESPEN | HOORNAARS | INSECTENBESTRIJDING

Wespennest ontdekt in huis, tuin of tijdens dakwerken ? Worden jullie s’avonds geteisterd door hoornaars, wespen of andere insecten op terras. We begrijpen de hoge urgentie als wespen de overhand krijgen en maken daar uiteraard onze prioriteit van. Want de veiligheid van mens en dier komt op de eerste plaats. Wij bestrijden net als de brandweer met een poeder dat vrij agressief reageert op lichaamshaar. De resten dienen weggespoeld te worden met water en zeep.

Aziatische hoornaar
Aziatische Hoornaars

Soorten

De limonade wesp, de graafwesp, hoornaars en hommels.

-Ze zijn actief tijdens de zomermaanden en de herfst. Normaal sterven ze uit in de winter , de jonge koningin overwinterd.

-Deze stichten in het voorjaar een nieuw nest. Ze voeden zich met zoetigheid en andere suikerachtig voedsel , dat is de reden waarom ze soms agressief reageren. Een nest bevat 5000 wespen met 1 koningin, de koningin draagt het sperma bij zich in een zaadkamer.

-Ze kan maar 1 keer bevrucht worden in een jaar , tijdens de bruidsvlucht sterft het snelste mannetje. De koningin maakt zelf eerst 5 tot 10 cellen van haar nest en daarna legt ze haar eitjes. Als de werkers uitkomen dan bouwen deze verder aan het nest.

-Na 7-10 dagen komt de pootloze larve uit het eitje. De jonge larve word gevoed met dierlijke prooien. De larve groeit 1-2 weken en verpopt zich dan.

-Na 1-2 weken komt uit de pop de volwassen wesp.

Sporen.

-Wespen die altijd heen en weer vliegen op regelmatige basis.

Waar sporen.

-Spouwmuren , schuren , muurholtes , onder het dak.

TIPS & ADVIES

-Plaats een wespen vanger met een zoetstof erin.

​Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om wespen en andere insecten te bestrijden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan proberen wij vandaag nog langs te komen en het wespennest te verwijderen.

Bel Nu