Zwambestrijding

ZWAMMENPLAAG | HUISZWAM | HOUTZWAM | KELDERZWAM

Voor we kunnen overgaan tot desinfectie en zwambestrijding moet de bron van het probleem uitgeschakeld worden. Wij gaan de aantasting in kaart brengen, schade analyseren en een actieplan opmaken om deze huiszwam definitief te verwijderen. Heeft u zwammen of schimmels in uw woning gespot ? Dan is het belangrijk om snel in te grijpen, De aanwezigheid van zwammen of schimmels is meestal het gevolg van een dieper liggende oorzaak. Een zwammenplaag ontwikkeld razendsnel in een vochtige en warme omgeving. Zorg voor voldoende ventilatie !

Houtzwam
De Houtzwam

DE HUISZWAM

Veroorzaakt droogrot, het hout word zacht en verliest zijn draagkracht met alle gevolgen van dien. De sporen komen al tot ontwikkeling op hout dat 20% vocht bevat. Een huiszwam is agressiever dan de kelderzwam omdat de omstandigheden minder vochtig hoeven te zijn. De zwam plaatselijk verwijderen heeft geen zin want via de strengels worden nieuwe zwammen gemaakt.

DE KELDERZWAM

Deze veroorzaken natrot en groeien zowel op hout als op muren. Ze ontdekken vocht via hun strengen en verpulveren op die manier de cellulose van het hout of gesteente. Daarom is het onvoldoende om enkel het vruchtlichaam te verwijderen. Kelderzwammen gaan altijd gepaard met een vochtprobleem en dit dient ook aangepakt te worden om definitief van de zwammen af te raken.

ZWAMBESTRIJDING EN VERWIJDEREN MET GARANTIE !

Bij de bestrijding van zwammen of schimmels is het niet uitgesloten dat we een deel van de muur of balk gaan moeten uitbreken. Gelukkig kan u rekenen op de ervaring van Rattaplan in renovatie en dakwerken om alles terug te restaureren naar de oorspronkelijke staat. Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om zwammen en schimmels te bestrijden en vochtproblemen vaarwel te zeggen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken.

Call Now Button