Spring naar de inhoud
Home » HACCP

HACCP

Ongedierte Preventie – Gifvrij Bestrijden

HACCP is een voedsel-veiligheidsplan en de bedrijven die voedsel verwerken voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Met een preventie plan loopt een bedrijf het productieproces na op mogelijke gevaren. Die gevaren worden benoemd in dat plan en vervolgens moeten de bedrijven aangeven hoe de daaraan verbonden risico’s worden beheerst. De woorden Hazard Analysis and Critical Control Points geven weer waar het plan voor staat.

Een Hazard.

Een hazard is een product of stof dat mogelijks aanwezig kan zijn in een bedrijf en een bedreiging vormt voor de consument. Het gaat om bacteriën, parasieten of chemische gevaren. De bestrijding dient gifvrij te gebeuren in deze zone.

De Analyse.

Dit spreekt voor zich en staat voor het analyseren van de mogelijke gevaren. Er moet een inschatting gemaakt worden van het risico, HACCP conform. En dat risico is een combinatie van de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor mens en dier als dit zou gebeuren. Het logboek of HACCP preventie-plan blijft ter plaatse voor inzage.

Critical Control Points.

Dit zijn de punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om problemen te voorkomen. Deze bedrijven moeten alle mogelijke risico’s beschrijven in een HACCP preventie-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht zo’n plan op te stellen en op te volgen zegt de Europese wetgeving.

Haccp, ongedierte preventie
HACCP

Tips & Advies

-Dek alle voedingswaren of etensrestjes zorgvuldig af voor vliegende insecten.

-Verwijder uw afval regelmatig en sluit uw vuilnisbakken goed af voor muizen en ratten.

-De ruimtes regelmatig schoonmaken met extra aandacht voor de keuken.

-Geen afwas laten staan , spoel het vuil water steeds weg.

-Houd ramen en deuren gesloten of gebruik een vliegen raam.

-Stalling van dieren regelmatig diep reinigen.

Vragen ? Contacteer ons en wij zijn binnen 24 uur ter plaatse

Rattaplan Pest Control biedt duurzame oplossingen voor de bestrijding en preventie van ongedierte. Is het kwaad echter geschiedt, geen nood dan pakken we eerst de huidige plaag aan om daarna preventief verder de werken. Rattaplan heeft vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen en kan altijd een lokale bestrijder sturen in uw regio Wij stellen pakketten conform HACCP op maat samen voor horeca, hotel en agro sector. We komen dan om de 2 maanden langs en indien nodig zijn tussentijdse interventies kosteloos. Facturatie is per kwartaal en er is geen verplichting naar de duur van het contract. Als u wil stoppen dan gaan we uit elkaar en blijven we even goede vrienden. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen we meteen een Haccp preventie plan opmaken.

Bel Nu