Haccp

PREVENTIE | GIFVRIJ BESTRIJDEN | TIPS & ADVIES

HACCP is een voedsel-veiligheidsplan en bedrijven die met voedsel omgaan voorkomen hiermee dat de veiligheid van ons eten in gevaar komt. Met een preventie plan loopt een bedrijf het productieproces na op mogelijke gevaren. Die gevaren worden benoemd in het plan en vervolgens moeten de bedrijven aangeven hoe de daaraan verbonden risico’s worden beheerst. De woorden Hazard Analysis and Critical Control Points geven weer waar het plan voor staat.

Een Hazard.

Een hazard is een product of stof dat mogelijks aanwezig kan zijn in een bedrijf en een bedreiging vormt voor de consument. Het gaat om bacteriën, parasieten of chemische gevaren. De bestrijding dient gifvrij te gebeuren in deze zone.

De Analyse.

Dit spreekt voor zich en staat voor het analyseren van mogelijke gevaren. Er moet een inschatting gemaakt worden van het risico. En dat risico is een combinatie van de kans op het gevaar en de ernst van de gevolgen voor mens en dier als dit zou gebeuren. Het logboek blijft ter plaatse voor inzage.

De Critical Control Points.

Dit zijn de punten in het proces die onder controle gehouden moeten worden om problemen te voorkomen. Deze bedrijven moeten alle mogelijke risico’s beschrijven in een preventie-plan. Alle voedselverwerkers zijn verplicht zo’n plan op te stellen en op te volgen zegt de Europese wetgeving.

haccp
HACCP

TIPS & ADVIES

-Dek alle voedingswaren of etensrestjes zorgvuldig af.

-Verwijder uw afval regelmatig en sluit uw vuilnisbakken goed af.

-Huis regelmatig schoonmaken met extra aandacht voor de keukens.

-Geen afwas laten staan , spoel het vuil water steeds weg.

-Houd ramen en deuren gesloten of gebruik een vliegen raam.

-Stalling en dieren hokken regelmatig reinigen.

Rattaplan Pest Control BV biedt duurzame oplossingen om ongedierte te bestrijden en te weren. Pakketten conform HACCP op maat voor horeca, hotel en agrosector. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken.

Call Now Button