Spring naar de inhoud
Home » Houtworm Bestrijden

Houtworm Bestrijden

Boktor in Huis – Houtworm Bestrijden

Houtworm bestrijden, boktorren of houtworm in huis behandelen is een hele klus net zoals bij een zwam bestrijding, deze klusjes vragen best wat vakkennis. Bestrijding van houtworm of huiszwam doet u best in 1 keer goed want u wil achteraf niet voor verassingen komen. Rattaplan heeft vestigingen in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen. We kunnen altijd een lokale houtworm bestrijder sturen in uw regio om de boktor of houtworm in huis te laten behandelen.

Houtworm zelf BestrijdenMemel in Hout

Houtworm kan je zelf proberen bestrijden met ammoniak, azijn, petroleum of zelfs pure alcohol. Je kan ook proberen met producten die vrij in de handel verkrijgbaar zijn. Men smeert dan de oppervlaktes van het aangetaste hout in met deze producten. De vraag is of dit wel werkt ? Het antwoord is als het voorwerp of oppervlak klein en dun genoeg is zal het voldoende binnendringen. Bij draagbalken van een dakconstructie zullen deze vloeistoffen nooit diep genoeg binnendringen, waardoor de houtworm hoogstens wat meer naar binnen kruipt. En dat is uiteraard net niet de bedoeling van houtworm behandelen.

houtworm bestrijden, boktor in huis bestrijden, houtworm behandelen, houtworm bestrijder,
De houtworm (larve van de boktor)

Houtworm Bestrijder – Boktor in Huis

Houtworm bestrijden, heeft u te maken met houtworm in huis of boktor ? Dan zit je goed bij ons want door onze jarenlange ervaring in de renovatiesector kunnen we een dakconstructie grondig inspecteren op schade en stabiliteit. We kunnen eventueel restauratiewerken uitvoeren indien er bepaalde balken te zwak geworden zijn. Om de juiste bestrijdingsmiddelen te bepalen moeten we weten om welk hout het gaat. Daarom komen we altijd eerst vrijblijvend langs om alles grondig te inspecteren. Want elke houtaantasting vraagt om een unieke bestrijdingsmethode. Een professionele houtworm behandeling kan op 2 manieren gebeuren, afhankelijk van het type hout en welk hout insect er schade aanricht. We gaven altijd 15 jaar garantie op houtworm bestrijden.

Een oppervlakte behandeling

De houtworm bestrijden in zachtere houtsoorten en meubels is voldoende met een oppervlaktebehandeling . En bij het bestrijden van spinthoutkevers, het doodskloppertje of de gewone huisboktor. De larven van deze kevers richten enkel schade aan in de zachtere delen van het hout en zijn bijgevolg geen bedreiging voor de dragende delen van het dak of de vloer.

De diepte behandeling

Houtworm behandelen kan gebeuren door een dieptebehandeling. Deze wordt toegepast bij de behandeling van draagbalken in een dakgebinte of vloerdelen van een woning. En bij een bestrijding van de bonte knaagkever want de larve van deze kever boort tot in de kern van het hout. Ze kunnen grote schade aanrichten aan dakgebinte’s op korte tijd ! Indien u vermoed dat deze larven actief zijn in uw woning wacht u best niet te lang om iets te doen.

boktor in huis bestrijden, houtworm bestrijden Antwerpen, memel in hout, houtworm bestrijder
De Huisboktor

Houtworm in huis Bestrijden – Houtworm laten Behandelen

Houtworm bestrijden, heeft u uitvlieg gaatjes of memel in hout gezien in uw meubels of dakconstructie. Wacht dan niet te lang om in actie te komen en indien de schade te groot is contacteer dan een professionele houtworm bestrijder. Rattaplan biedt duurzame oplossingen om de houtworm, bonte knaagkevers en boktorren in huis permanent te bestrijden. We zijn gespecialiseerd in de bestrijding van alle ongedierte die voor overlast zorgen. Vogelwering rond zonnepanelen of duivenpinnen laten plaatsen, mollen die het gazon ontsieren of bedwantsen in huis. Aarzel niet om contact met ons op te nemen dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij vrijwel direct de houtworm en boktor in uw huis bestrijden.

Vragen ? Contacteer ons en wij zijn binnen 24 uur ter plaatse

Bel Nu