Spring naar de inhoud
Home » Blog » ongediertebestrijding » Ratten In De Tuin Bestrijden

Ratten In De Tuin Bestrijden

Ratten in de tuin bestrijden

Ratten in de tuin bestrijden is meestal het geval bij het houden van neerhof dieren. Zo zijn er meestal altijd ratten in het kippenhok en het konijnenhok. Ook bij een vijver moeten we vaak een rattenplaag bestrijden. We kunnen ook ratten vangen zonder gif te gebruiken. De vissen bevatten veel eiwitten en als ratten met jongen liggen hebben de vrouwtjes extra eiwitten nodig om hun jongen te zogen. Als we ratten in de tuin moeten bestrijden zijn dat altijd bruine ratten omdat deze van vochtige plaatsen houden om in te leven.

Ratten bij de kippen bestrijden

Ratten bij kippen bestrijden heeft altijd dezelfde oorzaak en dit is omdat de mensen te veel eten geven. De ratten zullen nesten maken in en rond het kippenhok en met de avond de restjes komen opeten die de kippen laten liggen hebben. Een gouden tip is om ervoor te zorgen dat er s’avonds niks meer blijft liggen. Dan is ratten in de tuin en bij de kippen bestrijden overbodig en kan men gewoon preventief te werk gaan. Het kippenhok mag niet aantrekkelijk worden voor ratten.

Ratten bij konijnenhok

Ratten bij een konijnenhok bestrijden is net zoals hiervoor beschreven door het aanwezige eten. Met deze uitzondering dat eten voor konijnen wel tot het lievelingseten van de bruine ratten kan behoren. De ratten zullen dus maar al te graag nesten bij een konijnenhok om de restjes op te peuzelen. Ook hier is de boodschap om het eten weg te nemen als de avond valt. Of een preventieve bestrijding uitzetten in vorm van lokaas dozen en deze natuurlijk regelmatig verversen om ratten in de tuin bestrijden te voorkomen.

ratten in de tuin bestrijden, rattenplaag bij vijver bestrijden, ratten bij vissen verjagen
Ratten bij vissen verjagen

Rattenplaag bij de vijver bestrijden

Rattenplaag bij een vijver bestrijden komt ook heel vaak voor en vooral bij heel warme zomers. De ratten worden aangetrokken door het water als alle grachten droog te staan komen. Hier kan je natuurlijk niet veel aan doen en moet men een preventieve bestrijding uitzetten om ratten in de tuin bestrijden te voorkomen. Preventie is een must als de vissen je nauw aan het hart liggen. Ratten bij vissen verjagen is niet makkelijk als dat hun enige bron van drinken is.

Ratten zelf bestrijden – Luchtbuksen – Ratten verjagen met chloor

Ratten verjagen met chloor is een van de meest bekendste manieren om ratten zelf te bestrijden. Echter gaat men het milieu enorm schaden en zal deze methode maar tijdelijk werken. Men probeert ook om de tunnels met water te vullen. Maar bruine ratten graven gangen tot wel 400 meter rond hun nest. De gangen zullen dus nooit vol lopen en u moet ook weten dat bruine ratten tot wel 3 dagen kunnen watertrappelen. Soms probeert men ook met gas maar ook deze methode werkt niet omdat het gangenstelsel veel te groot is. Probeer dus geen ratten met chloor te verjagen en als je dan toch ratten zelf gaat bestrijden in de tuin denk dan aan het milieu.

Vragen ? Contacteer ons en wij zijn binnen 24 uur ter plaatse

Heeft u last van ratten in huis of in de tuin, word u geplaagd door ander ongedierte zoals bedwantsen of muizen ? Of heeft u een project aangaande opruimen van inboedels, schoonmaak na een onverwacht overlijden en extreme schoonmaak ? Aarzel dan niet om contact met Rattaplan op te nemen. Dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart te brengen en een offerte op te maken. U kan ons contacteren door te bellen naar 0492 10 29 54 of te mailen info@ongedierteexperts.be. Na akkoord kunnen wij direct ratten in de tuin bestrijden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Nu