Spring naar de inhoud
Home » Blog » bestrijding muizen » Muizen Zelf Bestrijden

Muizen Zelf Bestrijden

Muizen In Huis zelf Bestrijden, Vangen of Verjagen, beter voorkomen dan genezen Preventie en Professionele Oplossingen om Bestrijding van Muizen te Voorkomen.

Muizen in huis zelf vangen, bestrijden of verjagen, het is weer einde zomer/start van de herfst en de muizen gaan op zoek naar een plekje om de koude dagen te overbruggen, een bestrijding van een muizenplaag kan je voorkomen. Eens ze een plekje gevonden hebben zullen ze voedsel hamsteren en misschien ook gewoon verder kweken. Muizen in huis kunnen een ware nachtmerrie zijn. Ze kunnen schade aanrichten aan je woning en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Een bestrijding van een muizenplaag mag zelfs geen optie zijn.

In dit blog-bericht gaan we dieper in op hoe je muizen zelf kunt bestrijden, vangen of verjagen , welke preventieve maatregelen je kunt nemen en wanneer het tijd is om een professionele muizenverdelger in te schakelen voor de bestrijding van de muizen.

muizen zelf bestrijden
Muizen In Huis

Muizen in Huis Zelf Bestrijden, Vangen of Verjagen

Het eerste wat je moet doen als je merkt dat je muizen in huis hebt is actie ondernemen. Hier beschrijven we enkele opties die u kan overwegen om de muizen zelf te vangen, verjagen of bestrijden,

Identificatie: Herken de sporen van muizen in huis, zoals uitwerpselen, knaagsporen en vreemde geluiden.

Afdichting van toegangspunten: Dicht alle mogelijke toegangspunten af waar muizen door kunnen komen, zoals scheuren en gaten in muren en vloeren. U kan hiervoor staalwol gebruiken en of een silicone waar metaaldeeltjes in verwerkt zitten genaamd Mouseshield.

Muizenvergif, lijmplaten of muizenvallen: Gebruik muizenvallen om de populatie te verminderen, plaats deze op strategische plaatsen. Lijmplaten zijn horror… Gebruik deze gewoon niet want dit is absoluut geen diervriendelijke manier om de muizen zelf te bestrijden, vangen of te verjagen. Het gif dat u kan kopen in de winkel is maar half zo sterk als dat van professionele bestrijders. Als de plaag te groot is kan u beter beroep doen op Rattaplan. Om preventief te werk te gaan is het gif uit de winkel goed genoeg.

Hygiëne: Houd je huis schoon en poets regelmatig met een product op basis van eucalyptus. Zorg ervoor dat voedselbronnen zoals eten voor huisdieren e.d goed zijn afgesloten. Als er toch een muis in jouw huis is binnengeraakt en die vindt geen voedsel dan zal ze ofwel verhongeren of gewoon terug weg gaan door de geur van eucalyptus.

Preventieve Maatregelen tegen een Muizenplaag

Bestrijding van muizen, voorkomen is altijd beter dan genezen. Hier zijn enkele preventieve maatregelen om muizen uit je woning te houden. Op die manier kan je er voor zorgen dat je zelf niet moet muizen vangen, bestrijden of verjagen

Afdichting van kieren en gaten: Controleer regelmatig op mogelijke toegangspunten en dicht ze af.

Voedselopslag: Bewaar voedsel in afgesloten dozen en zorg ervoor dat er geen toegang is tot de voedselvoorraden.

Afvalbeheer: Houd afvalcontainers goed gesloten en verwijder afval regelmatig.

Onderhoud van de tuin: De tuin netjes en vrij van rommel houden, zodat muizen geen schuilplaatsen vinden. Een muizenplaag begint altijd eerst buiten en als de dagen korten komen ze naar binnen. Als u onze tips goed gebruikt kan u echt wel voorkomen dat u muizen zelf moet bestrijden, vangen of verjagen.

Ongedierte in huis, muizen zelf bestrijden
Muizenplaag

Muizen in huis kunnen voor serieuze overlast zorgen

1. Schade aan eigendommen: Muizen knagen aan kabels, isolatie, hout en andere materialen, wat kan leiden tot schade aan de structuur van je huis en elektrische storingen.

2. Voedselverontreiniging: Muizen kunnen voedselvoorraden besmetten door eraan te knagen of hun uitwerpselen en urine achter te laten, wat gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

3. Verspreiding van ziekten: Muizen kunnen ziekteverwekkers bij zich dragen die ze overbrengen op mensen.

Hantavirus: Dit virus kan worden overgedragen via de urine, uitwerpselen en speeksel van besmette muizen. Het kan leiden tot een ernstige luchtweginfectie bij mensen.

Salmonellose: Muizen kunnen salmonella-bacteriën bij zich dragen en verspreiden via hun uitwerpselen en urine. Salmonellose veroorzaakt symptomen zoals diarree, buikpijn en koorts.

Leptospirose: Deze bacteriële infectie kan worden verspreid via de urine van besmette muizen. Symptomen zijn onder meer koorts, spierpijn en nierproblemen.

Hymenolepiasis: Dit is een infectie met lintwormen die van muizen op mensen kan worden overgedragen door de consumptie van besmet voedsel of water.

Het is dus noodzakelijk om de muizen in uw huis zo snel mogelijk zelf te vangen, verjagen of te bestrijden

4. Allergieën en ademhalingsproblemen: Muizenallergenen kunnen allergische reacties en ademhalingsproblemen veroorzaken bij sommige mensen.

5. Onaangename geur: Muizen laten urine en uitwerpselen achter, wat kan leiden tot een onaangename ammoniak geur in huis.

6. Verstoring van de nachtrust: Het geluid van muizen die ’s nachts actief zijn, kan de slaap ernstig verstoren.

Wanneer moet je een Professionele Muizenverdelger inschakelen

Bestrijding muizen, als je ondanks al je inspanningen muizen blijft zien of als de plaag te groot is, dan is het tijd om Rattaplan in te schakelen. Hier zijn enkele redenen waarom dit een verstandige keuze kan zijn om de muizen in huis te laten verjagen of bestrijden,

Ervaring en expertise: Professionals hebben de kennis en ervaring om muizen effectief te bestrijden bij particulieren en bedrijven.

Veiligheid: Ze weten hoe ze veilig met gifstoffen moeten omgaan.

Haccp: We werken samen met het favv en zijn actief in alle sectoren in het bedrijfsleven. Met deze ervaring kunnen we elk probleem oplossen.

Langdurig resultaat: Een professionele verdelger kan maatregelen nemen om herhaling te voorkomen.

– Garantie: Rattaplan geeft altijd garantie na de laatste interventie.

Conclusie

Of je nu zelf muizen in huis gaat verjagen, vangen of bestrijden of een professional inschakelt, het is belangrijk om snel te handelen om je huis muizen-vrij te houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Nu