Spring naar de inhoud
Home » Blog » Houtworm Behandelen » Kelderzwam Verwijderen

Kelderzwam Verwijderen

Kelderzwam verwijderen en restauratie. Het keldergewelf was aangetast door zwammen, de oorzaak was de vloerverwarming en geen verluchting aanwezig in de kelder. De temperatuur liep hoog op en de vochtigheid was ruim 80 %. We hebben de zwammen-plaag verwijderd en het keldergewelf vervangen door betonlateien. De volledige ruimte heeft zowel een dieptebehandeling als een oppervlaktebehandeling gekregen tegen alle hout-aantastende organismen.

kelderzwam verwijderen, zwammenplaag

KELDERZWAM – HOUTZWAM – PORIËNZWAM – ZWAMMEN-PLAAG

kelderzwam verwijderen, zwammenplaag
Houtaantasters

Net zoals bij houtworm bestrijden zijn dit werken die grondig moeten gebeuren omdat de schade die zichtbaar is slechts het topje van de ijsberg is. De zichtbare delen zij de vruchtlichamen deze zij geelbruin, ongeveer een 3 mm dik en onregelmatig van vorm. Na verloop van tijd kleuren ze grijs en groen vanwege de sporen die erop zitten.

kelderzwam verwijderen, zwammenplaag

De onzichtbare schade is de bron van de zwammen-plaag en dat zijn de sporen en schimmeldraden. De sporen zweven door de lucht of worden door aanwezige insecten verspreid. Deze zijn microscopisch klein en dus voor het blote oog onzichtbaar. Als de sporen contact maken met vochtig hout dan beginnen ze te kiemen en bijgevolg ontstaan er schimmeldraden.

kelderzwam verwijderen, zwammenplaag

De schimmeldraden zijn in het begin doorzichtig maar krijgen na verloop van tijd een geelbruine kleur. De schimmeldraden onttrekken vocht en cellulose van het hout of gesteente en voeden de vruchtlichamen.

Kelderzwam verwijderen kan best zo snel mogelijk gebeuren want aangezien dit een schimmel is kan dit voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen aan de luchtwegen.

Gelukkig kan u rekenen op de jarenlange ervaring van Rattaplan in de renovatie sector om elk project tot een goed einde te brengen. Heeft u last van ongedierte zoals duiven, ratten of bedwantsen ? Of heeft u een project aangaande ontruimen van woningen en diepgaande reiniging ? Wij maken alles terug spic en span ook na een onverwacht overlijden. Aarzel niet om contact op te nemen via info@ongedierteexperts.be of bel naar 0492.10.29.54 dan komen wij vrijblijvend langs om de situatie in kaart brengen en een offerte op te maken. Na akkoord kunnen wij vrijwel direct de kelderzwam uit uw woning verwijderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bel Nu